Brutális Audi TT az Abt Sportsline-tól

2007.01.30. 12:46

A német Audi-specialista rögtön négy tuningváltozatot készített a Győrben gyártott sportkocsiból. Az egyes típusok elsősorban a motorjuk teljesítményében különböznek.


Galéria - kattintson a képre

Az Abt TT-iS-be a kétliteres, eredetileg 200 lóerős turbómotor 240 lovas változata kerül, a kétliteres TT-Sportban pedig már 270 lóerőt és 350 Nm-es csúcsnyomatékot ad le ugyanez a motor. A 3,2 literes, eredetiben 250 lóerős kis hengerszögű hathengerest sem hagyták érintetlenül: az erősebbik motorhoz mechanikus kompresszort illesztettek, így a hathengeres TT-Sport motorjaként 310, a TT-R jelzésű csúcsmodellben pedig 355 lóerő leadására képes. Bár az Abt Sportsline kevés menetteljesítmény-adatot közölt, annyit azért elárultak, hogy a TT-R akár 5,1 másodperc alatt is elérheti a 100 km/h-s sebességet, szemben a szériagyártású hathengeres TT-vel, amelynek ugyanehhez a mutatványhoz minimum 5,9 másodpercre van szüksége.

A teljesítménynövelő csomagok mellett az Abt természetesen a karosszéria és a futómű átdolgozását is vállalja. Új lökhárítókat, 19 hüvelykes felniket és 255/35-ös gumikat, kétszínű fényezést, a gyárinál látványosabb hátsó szárnyat és kőkemény ültetőrugókat és lengéscsillapítókat is kínálnak a TT-hez, akár a teljesítménynövelő készletek nélkül is.