Kiszivárogtak az új Volvo V70 fotói

2007.02.01. 13:27

A nagyobbik Volvo kombi a napokban mutatkozik be, de mi már most rátaláltunk a típussal kapcsolatos első képekre és információkra.


Galéria - kattintson a képre

A nagy Volvók eddig is nagyon hasonlítottak egymásra, de az új V70-es már inkább az S80-as kombi változatának tekinthető, mint önálló modellnek. A V70-esnek ugyan valamivel lekerekítettebb a hűtőrácsa, és a lökhárítójának az alsó fele is eltér a csúcsszedánétól, de a lámpák és a motorháztető kialakítása szemre legalábbis megegyezőnek tűnik, ahogy a B-oszlopig szinte minden más is. A Volvo tervezői láthatóan sokat dolgoztak rajta, hogy a V70 a hasonlóság ellenére ne keltsen olyan érzést,


Galéria - kattintson a képre

hogy nem több egy utólag átszabott S80-asnál, így a nagy kombi egész egységes képet mutat, bár hátulról sem különösen szépnek, sem különösen jellegzetesnek nem tűnik. Az aktuális divatnak megfelelően a hátsó lökhárító mintegy körbeveszi a hátsó ajtó alsó felét, ami nyilván több szempontból is igen praktikus megoldás, de elrontja az amúgy alaposan kidolgozott formaterv egységét.


Galéria - kattintson a képre

Az új V70-es műszaki szempontból is csaknem azonos az S80-assal, a közös padlólemez miatt a lemezek alatt megbúvó alkatrészeik nagy része megegyezik. Egyedül a motorválaszték mutat némi elérést. A V70-esbe ugyanis nem építik be a Yamaha-féle 4,4 literes V8-as motort, helyette egy új, három literes, hathengeres, 285 lóerős turbómotor kerül a csúcsmodellbe. A többi motor ismerős lehet más Volvókból: egy 2,5 literes, 200 lóerős turbós öthengeres és egy 3,2 literes, 238 lóerős, soros hathengeres benzinmotor, valamint egy 163 és egy 185 lovas, 2,5 literes turbódízel alkotja a paletta maradékát.

A V70-es harmadik generációjáról hamarosan megérkeznek az első hivatalos információk is, az élő bemutatóra pedig március elején Genfben kerül sor. A Volvo állítólag évi 75 ezer példányt szeretne eladni nagyobbik kombi modelljéből világszerte.