Peugeot 207 kombi-előzetes Genfre

2007.02.09. 14:31

Egyelőre tanulmányként, 207 SW Outdoor néven mutatják be a Peugeot kisautó kombi változatát.


Galéria - kattintson a képre

Ugyanakkor a karosszéria az Outdoor terepjárókat idéző díszítései alatt már azonos a szériagyártású 207 SW-vel. A Peugeot tervezői láthatóan igyekeztek érdekesebbé tenni az új modellt, mint amilyen a 206 SW vagy a 307 SW volt, ezért a farrészt a 407 kombi mintájára alakították ki. A ferde D-oszlop, illetve az oldalfal hátsó részén kialakított háromszögletű ablakok jellegzetes karaktert kölcsönöznek az autónak, bár az az érzésünk, hogy nem segítenek a karosszéria beláthatóságának javításában. Sajnos azonban az autó így is csak elölről és oldalról fest igazán jól, hátul az óriási ötödik ajtó ugyanolyan esetlenül néz ki, mint a legtöbb kombi modellen.


Galéria - kattintson a képre

Nem kizárt, hogy maga az Outdoor tanulmány is gyártásba kerülhet, hiszen manapság Nyugat-Európában igazán jól fogynak az ilyen, a terepjárók stílusjegyeivel teleaggatott közönséges személyautók. A Peugeot a szokásos trükköket vetette be. Vaskos sárvédő-szélesítéseket alkalmaznak – a tanulmányon még csak nem is fényezetleneket –, elöl fémszínű műanyag kartervédő-utánzatot ragasztottak a lökhárító peremére. Egy picit megemelték a futóművet is, és jó nagy kerekeket szereltek fel, a nagy üvegtető peremére látványos tetősínek kerültek, belül pedig strapabíró, sportcipő-színű anyagokat használtak.

Ettől persze az Outdoor jelző szorosan értelmezve még jogos lehet, hiszen az autó nyilván a garázs ajtaján kívül is használható, de inkább való a haverok előtt vagánykodni, vagy szörfdeszkát szállítani a vízpartra, mint akár földúton előre jutni.