Kombi Dacia 2,35 millió forinttól

2007.02.14. 15:56

A magyarországi bemutató kapcsán kiderült, hogy pontosan mennyire is olcsó a majdnem kisbusz Logan MCV. Az alapváltozat fekete lökhárítókkal, lemezfelnikkel, 1,4 literes 75 lóerős benzinmotorral és szigorúan öt üléssel 2,349 millió forintért lesz kapható, bár már ebben is van ABS, vezetőoldali légzsák és három hárompontos biztonsági öv a hátsó üléseken. Ez a név nélküli felszereltség azonban a szokásos beetetőmodellhez jár: egyáltalán nem kapható hét üléssel, és erősebb motorokkal.


Galéria - kattintson a képre

Az Ambiance felszereltségű MCV az első, amely valamiféle választási szabadságot kínál. Ez 1,4 literes motorral 2,619, 1,6 literes 90 lóerős benzinmotorral és öt üléssel 2,769, 1,5 literes 68 lovas turbódízellel és öt üléssel 3,069 millió forintért vihető haza. Harmadik üléssor csak a két drágábbik motorhoz kérhető 130 ezer forintos felárért. Az Ambiance csomagban már van hamutartó, állítható magasságú első biztonsági övek, belső levegőkeringetés, szervokormány, központi zár, 1:2 arányban dönthető második üléssor, szövetkárpit az ajtókon, és még egy sor, korszerű autókban manapság már elvárható dolog, amit a fapadosban hiába is keresnénk.

A csúcsot jelentő Laureate felszereltség felára az Ambiance modellekhez képest 170 ezer forint, ezért már első elektromos ablakemelőket, tetősineket, fedélzeti számítógépet, szép fényezett, krómkeretes hűtőrácsot, elektromos tükröket és állítható magasságú vezetőülést is kapunk, és persze a legerősebb, 1,6 literes, 104 lóerős benzinmotor megvásárlásának lehetőségét. Ez utóbbival az ötszemélyes Logan MCV 3,079 millió, a hétszemélyes 3,209 millió forintba kerül, de a legdrágább extrák nélküli kivitel nem ez, hanem a dízelmotoros hétszemélyes Logan MCV Laureate 3,369 millió forintért.

Számos lényeges felszerelés azonban csak utólag rendelhető meg. Manuális klímaberendezést 200 ezer, metálfényezést 80 ezer, 15 hüvelykes könnyűfém felniker 100 ezer, csomagrögzító hálót és rakodópolcot a második üléssor fölé 20 ezer, hi-fit magnóval 40, CD-lejátszóval 50, MP3-at is kezelő CD lejátszóval 65 ezer, utasoldali légzsákot 50 ezer, utasoldali és oldallégzsákot együtt 110 ezer forintért adnak, hogy csak a fontosabbakat említsük. Látható, hogy így a legjobb felszereltségű Logan MCV-re akár további félmillió forint is könnyedén rákölthető. Az alaphelyzetben járó három éves garanciát a Daciánál 69 ezer forint befizetésével még két évvel toldhatja meg a vásárló.