M Sport-kiegészítők a 3-as BMW kupéhoz

2007.02.15. 14:41

A kétajtós hármasokhoz is elkészült a gyári tuningkészlet. A csomag, amellyel a típus bármelyik változata átalakíttatható, elsősorban az autó megjelenését teszi félelmetesebbé, bár az ültetett futómű és az alacsonyabb profilú gumiabroncsok a menettulajdonságokon is változtatnak.


Galéria - kattintson a képre

Az M Sport-készlet legfeltűnőbb darabjai az új lökhárítók. Elöl három nagyméretű nyílással, hátul pedig diffúzort imitáló sötétszürke díszbetéttel próbálták látványosabbá tenni az autót, oldalt pedig a küszöbszélesítések, és a 18 vagy 19 hüvelykes felnik jelzik a gyári tuningot. Az átdolgozott futóműnek köszönhetően a hasmagasság 15 mm-rel csökken, ami nemcsak az autó megjelenésének tesz jót, de az alacsonyabb súlypont révén a kanyarstabilitást is javítja valamelyest. A merevebb rugók miatt gyári tuning után a hármas a kormánymozdulatokra is közvetlenebbül reagál,


Galéria - kattintson a képre

ugyanakkor jobban is ráz, mint alapkivitelű társai. Belül egyebek közt javított oldaltartású, alcantarával kárpitozott ülésekkel, alumínium hatású díszítőelemekkel, rövidebb váltóbottal, valamint lyukacsos bőr bevonatú váltószoknyával és kézifékkarral igyekeztek megteremteni a hangulatot a száguldozáshoz. A sportcsomaghoz összesen hatféle fényezés tartozhat: vörös, fehér, ezüst, metálzafír, metálkék és garfitszürke-metál.

Az M-csomag hagyományosan igen népszerű a kétajtós 3-as BMW vásárlói közt. Az előző generáció hathengeres változatainak több mint háromnegyedéhez megrendelték, és a BMW arra számít, hogy ez az új generáció esetében sem lesz másként.