Kiszivárogtak az Audi A5 fotói

2007.02.20. 09:19

Az új kupé karosszériája is követi a szigorú Audi egyenruha-szabásmintát, bár ezúttal megengedték, hogy a tervezők itt-ott megpróbálják izgalmasabbá tenni a megszokott formákat.


Galéria - kattintson a képre

A végeredményt ez a különös kettősség jellemzi. A hűtőmaszk a megszokott, óriási krómkeretes trapéz, amely a megszokott hatalmas, töretlen motorháztető-felületben folytatódik. A karosszéria pereme azonban nem követi a motorháztető sima vonalát, egy másik, már-már olaszosan könnyed hullám indul ki az első lámpák sarkából. Ettől egy bizonyos szögből nézve olyan érzésünk támadhat,


Galéria - kattintson a képre

mintha két különböző autó, egy hagyományos szellemben tervezett Audi kupé, és mondjuk az R8 sportkocsi áthatását látnánk. Hátul aztán szépen összesimul a két világ a trapézforma hátsó oldalablakoknak, és a szokásosnál kevésbé gömbölyded farnak köszönhetően. Összességében azért formásnak mondható az A5-ös, ha egy kis bátorsággal még sokkal izgalmasabbá is tehették volna.


Galéria - kattintson a képre

Az Audi új kupéjának műszaki részleteiről egyelőre keveset tudunk, bár annyi a képekről is kiderül, hogy lesz hathengeres dízel- és benzinmotorral, valamint közvetlen befecskendezéses V8-assal hajtott változat is. Ám úgy tudjuk, az A5 sokkal fontosabb az Audi számára, mint gondolnánk. Itt mutatkozik be ugyanis egy új, moduláris platform, amelyre később az A4, az A6 és az A8 utódja, és több más, ma még nem létező típus is épülhet.

Az A5-tel kapcsolatos hivatalos információk alighanem napokon, sőt, talán órákon belül napvilágot láthatnak, élőben pedig március 6-án láthatják először a típust a Genfi Autószalonra ellátogató újságírók.