A GM is olcsó családi autót fejleszt

2007.02.20. 12:20

A Dacia Logan sikere a többi autógyártónak is szemet szúrhatott, mert egyre több cég felől hallani, hogy hasonló, igen olcsón gyártható tömegmodellek tervezésébe fognak. Ezúttal a General Motors világautó-terveiről kapott szárnyra egy pletyka.

A GM állítólag valamivel drágább eladási árat célzott meg, mint a többiek. A Chevrolet márkanéven forgalomba kerülő típust 10 ezer dolláros, azaz átszámítva mintegy 1,9 millió forintos alapáron szeretnék piacra dobni. A fejlesztést a koreai GM-Daewoo vagy a brazil Chevrolet végezheti, bár ebben a kérdésben még a pletykák terjesztői is meglehetősen bizonytalannak tűnnek. A típust Észak-Amerikán, Nyugat-Európán, Japánon és Ausztrálián kívül minden fontosabb piacon, így Kínában, Indiában, Oroszországban, Dél-Amerikában és Közép- illetve Kelet-Európában kínálnák.

A bemutatóra a pletyka szerint 2010-ben vagy 2011-ben kerülhet sor, bár nem tudni, hogy ez az időpont nem lesz-e túl késői. Ekkorra ugyanis a Toyota, a VW, a Fiat és a Tata is elkészülhet saját olcsó családi modelljével, így a GM típusa viszonylag telített piacra érkezhet.