Új VW Golf jövőre?

2007.02.21. 13:26

A hatodik generáció bemutatása elsősorban a gyártónak sürgős, bár alighanem a vásárlók is jobban járnak vele. A legfrissebb pletykák szerint a következő kompakt VW követi a hagyományokat. Mint az eddigi összes páros sorszámú Golf, lényegében elődjének alaposan felújított változata lesz. Ha igazak a híresztelések, a fontosabb fődarabokat, így a burkolat alatti önhordó vázstruktúrát, a futóművet és az erőátvitel lényegesebb elemeit is megtartják, bár a külső karosszériaelemek cseréjével új, az eddiginél izgalmasabb karaktert adnak a VW legnépszerűbb típusának.

A gyártó szempontjából azonban nem ez a leglényegesebb változás, hanem a gyártás egyszerűsítése. Állítólag drasztikusan csökkentik a típusváltozatok számát és a gyártásra fordítandó időt, így visszafoghatják a gyártási költségeket, és talán a Golf ára is versenyképesebbé válhat. Jelenleg 97 különféle változatot gyártanak, és egy autó elkészítése összesen mintegy 37 munkaórát emészt fel, úgy kétszer annyit, mint a konkurens modellek legtöbbjéé. A helyzet javítása érdekében valószínűleg még több előre legyártható modult alkalmaznak majd, és valamelyest szűkül a jelenleg 13 tagból álló motorválaszték, illetve a felszereltségi szinteket is egységesítik.

Úgy tudjuk, a Golf VI már jövőre, mindössze öt évvel az elődje után bemutatkozhat, bár egyesek szerint elképzelhető, hogy a modellváltás akár több mint egy évet is késhet, ha a VW új vezetése az autó újbóli áttervezése mellett dönt.