Kiszivárogtak az új Hyundai kompakt fotói

2007.02.22. 10:46

Az i30 elnevezésű, Csehországban készülő ötajtós le sem tagadhatná rokonságát a Kia Cee'ddell, bár a rüsselsheimi Hyundai tervezőstúdió dolgozói láthatóan mindent elkövettek, hogy ne így legyen.


Galéria - kattintson a képre

Az arányok, valamint az oldalablakok ugyanolyanok a két autón, de az összes, olcsóbban cserélhető elemet megváltoztatták. Ha a Cee'd kapcsán az Audit emlegettük, az i30 esetében a BMW, pontosabban az egyes sorozat juthat az eszünkbe. Az oldalajtók alján végigfutó ív, és az ötödik ajtó formája is a legkisebb BMW-t idézi, bár a tetőig nyúló hátsó lámpák láttán a Fiat Punto előző generációja is eszünkbe juthat. A kölcsönvett formák azonban egész egységes összképet adnak, és az autó orrán alig érezni idegen hatást, így az i30 külsőre semmivel sem látszik csúnyábbnak, vagy unalmasabbnak, mint német kategóriatársai.


Galéria - kattintson a képre

Sajnos a fotókon kívül más egyelőre nem derült ki a típusról, de aligha tévedünk nagyot, ha feltételezzük, hogy az i30 lemezei alatt ugyanazok a műszaki megoldások rejtőznek, amelyeket a Kia Cee'dben már megismerhettünk. Az új Hyundai kompakt bemutatóját a Genfi Autószalonon tartják március második hetében, így néhány napon belül az autóval kapcsolatos összes lényeges információt megismerhetjük.