Vászontetős Kia Cee'd tanulmány Genfre

2007.02.23. 09:13

Az ötajtós, a háromajtós és a kombi után kabrióként is láthatjuk a Kia kompakt modelljét. Ahogy a többi változat, ez is tanulmányautóként kezdi a pályafutását, ugyanolyan érdekes lámpákkal, krómozott felnikkel és oldaldíszlécekkel.


Galéria - kattintson a képre

Már szemernyi kétségünk sem lehet, hogy egy-két év múlva ebből is sorozatgyártmány lesz, miután az izgalmasabb, vagy csak kicsit is feltűnő alkatrészeket óvatosságból egytől egyig leszedegetik róla. A Kia európai szakemberei a névvel való játékot sem hagyták abba. A háromajtós tanulmány-változata a pro_cee'd nevet kapta, így, csupa kisbetűvel, aláhúzás karakterrel és aposztróffal, így a kabriónál már nem adhatták alább: ebből ex_cee'd lett, szintén csupa kisbetűvel, aláhúzás karakterrel és aposztróffal. Az érdekességeknek itt nagyjából vége is, az ex_cee'd gyakorlatilag a pro_cee'd vászontetővel, egyel kevesebb ajtóval és egy leheletnyivel hosszabb farral, ami a tető elpakolásához kell.

Peter Schreyer, a Kia európai formatervezési főnöke sem tudott már újat mondani, inkább arról magyaráz hosszan a sajtóközlemény lapjain, hogy a vászontető szerinte újra divatba jön, mert ez kell egy igazi jó kabriózáshoz.