Nissan Qashqai 4,6 millió forinttól

2007.02.23. 10:38

Megérkezett Magyarországra a Nissan magasított ötajtósa , a korábbi várakozásoknak megfelelő áron. Az alapkivitel 1,6 literes, 115 lóerős motorral, kétkerék-hajtással és Visia felszereltséggel egész pontosan 4,577 millió forintba kerül. Első pillantásra talán soknak tűnik, de már ebben a változatban is van légkondicionáló, igaz, nem automata és csak egyzónás, egy seregnyi légzsák, távirányítású központi zár, fűthető tükrök, és úgy általában minden szükséges felszerelés, így már ez sem tűnik fapadosnak.


Galéria - kattintson a képre

Az Acenta és a Tekna felszereltségért, amelyekhez már alufelni, színre fújt kilincsek, hátsó olvasólámpa és kétzónás automata légkondi jár, 350 ezer forint felárat, az Acenta Pack és Tekna Pack jelzésű tetőablakos csúcsmodellekért pedig az alapváltozathoz képest további 750 ezer forintot számolnak fel. Az összkerékhajtás felára 650 ezer forint, de ezt csak kétliteres benzinmotorral kaphatjuk, ami viszont 522 ezer forinttal drágább, mint az 1,6 literes alapmotor, így a legolcsóbb négykerék-hajtású Qashqai már 5,749 millió forintba kerül. A legdrágább motorváltozat még az alacsonyabb regisztrációs adó ellenére is az 1,5 literes 106 lovas Renault turbódízel, ez kerek 600 ezerrel kerül többe, mint az 1,6 literes benzines, viszont mivel nem kínálják összkerékhajtással, a legolcsóbb dízel Qashqai ára 5,177 millió forint. A legdrágább kivitel fokozatmentes váltóval (+400 ezer Ft), kétliteres benzinmotorral és összkerékhajtással 6,899 millió forintért vihető haza, de még ehhez is rendelhető bőr kárpitozás (+300 ezer), navigációs rendszer (+650 ezer) és metálfényezés (+110 ezer) így a számlán szereplő végső összeg megközelítheti a nyolcmillió forintot is.

A nagyobbik, kétliteres dízelmotorral hajtott Qashqainak egyelőre nincsen ára, mivel ez csak a nyár közepén érkezik a Nissan kereskedésekbe.