Vauxhall VXR8: sportszedán Ausztráliából

2007.02.27. 13:03

Ha Opelként nem is, Angliában, Vauxhall márkanéven bemutatják a Holden Commodore egyik változatát. Nem is akármelyiket: az angolok a leggyorsabb kivitelt vehetik meg, amelybe a Corvette LS2 jelzésű hatliteres V8-as motorja kerül.


Galéria - kattintson a képre

A 420 lóerő és 550 Nm csodákat művel a nagydarab karosszériával: 4,9 másodperc alatt gyorsítja 100 km/h sebességre, és ki tudja, mekkora végsebességre volna képes a VXR8, ha az elektronika nem szabályozna le 250-nél. Ráadásul a négyajtós utcai sportgép nem csak gyorsulni, lassulni is sportkocsikat megszégyenítő módon tud. A 20 hüvelykes felniken átsejlő 365 mm átmérőjű féktárcsák révén állítólag rövidebb a fékútja, mint egy Lamborghini Murcielagónak, vagy egy BMW M5-ösnek.


Galéria - kattintson a képre

A VXR8 hatsebességes kézi kapcsolású, vagy kézzel is kapcsolható automata sebességváltóval lesz elérhető, méghozzá viszonylag kedvező áron: mintegy 35 ezer fontot, azaz átszámítva alig több mint 13 millió forintos áron lesz elérhető, ami a hasonló teljesítményű vetélytársakhoz mérten valóban nagyon barátságosnak tűnik.

Sajnos a típus csak jobbkormányos kivitelben készül, így a szürkeimport is komoly akadályokba ütközik, így Európa többi részén legfeljebb álmodhatunk az egykori Lotus Omega valódi szellemi utódjáról.