Ötcsillagos Bravo, Corolla és Legend

2007.02.28. 14:20

Az EuroNCAP öt újabb típus törésteszt-eredményeit hozta nyilvánosságra. A kompakt kategóriából az új Fiat Bravót és a Toyota Corollát, a hobbiterepjárók közül a Honda CR-V-t és a Mitsubishi Outlandert, a luxuslimuzinok közül pedig a Honda Legendet vizsgálták.


Galéria - kattintson a képre

Az eredmények azt mutatják, hogy a japán és olasz tervezők egyaránt figyeltek a passzív biztonságra: a Bravo, a Corolla és a Legend egyaránt öt csillagot kapott. Úgy tűnik azonban, hogy a szabadidőautókat nehezebb igazán biztonságosra építeni, az Outlander és a CR-V csupán négy csillagot kapott. A gyermekek biztonsága alapján más sorrend adódik, ebben a műsorszámban a Corolla, a Legend és a CR-V volt a legerősebb négy-négy csillaggal, a Mitsubishi hobbiterepjárója és a Bravo csak három csillagot gyűjtött.

Úgy néz ki, a harmadik méréssorozatra, a gyalogosgázolási tesztre a gyártók még mindig nem tudtak igazán felkészülni. A Legend és a Corolla három csillagot kapott, a Bravo, a CR-V és az Outlander azonban csak kettőt-kettőt, ami avval együtt sem tűnik túl bíztatónak, hogy ez esetben négy csillag a legjobb elérhető eredmény.