Artega GT: veszélyes Porsche-kihívó

2007.02.28. 16:02

Az ismeretlen sportkupé a világ meghódítására készül, talán nem is esélytelenül. Az Artega GT Coupé mögött az egykori Rolls Royce-vezér, Klaus Dieter Frers áll, és az autón meg is látszik, hogy a cégvezető felhasználta régi kapcsolatait.

A csodás formaterv az Aston Martin egykori tervezőjének, Henrik Fiskernek köszönhető, a műszaki tartalmat pedig Hardy Essing állította össze, aki korábban a Porschénél dolgozott. A forma alapján a középmotoros kupét akár a Ferrari F430-as kihívójának is gondolhatnánk, pedig 300 lóerős, 3,6 literes, V6-os Volkswagen-motorjával legfeljebb a Porsche Cayman vásárlókörét nyirbálhatja meg. A tervekben egyelőre csupán évi 500 autó elkészítése szerepel, bár a 75 ezer eurós vételár alapján azt gondolnánk, hogy ennél több is gazdára találhatna az Artegából. Ráadásul Frers a világ minden táján piacra szeretné dobni a típust, Nyugat- és Kelet-Európában, az Egyesült Államokban, Japánban, illetve Délkelet-Ázsiában és a Közel-Keleten is.

A gyártást novemberben szeretnék megindítani a németországi Delbrückben, a forgalmazás pedig a jövő év közepén indulhat, de az autó prototípusa már a Genfi Autószalonon látható lesz.