Új sportcsomag a Mercedes SL-hez

2007.03.02. 10:21

Több, egyenként jelentéktelennek tűnő tuningalkatrészt csomagolt össze a Mercedes fejlesztőgárdája azoknak, akiknek az AMG tuning sok, de az alapkivitelű SL kevés.


Galéria - kattintson a képre

Kívülről csak a kerekek árulkodnak arról, hogy nem egy szokványos SL-t látunk: az 5x2 küllős, 19 hüvelykes felnikre előre 255/35-ös, hátra 285/30-as gumiabroncsokat kapunk, és a küllők között jól láthatóak az ezüstszínű féknyergek, és az új, a hatékonyabb hűtés érdekében perforált első féktárcsák. Ezen kívül csupán a sötétített hátsó lámpaburákról ismerhető fel a sportosított SL.


Galéria - kattintson a képre

Belül hasonlóan visszafogott változtatásokkal találkozhatunk, mindössze néhány alumínium betét és a fekete bőr kárpitozás jelzi, hogy ez itt már a sportváltozat. Hogy a vásárlók mégse érezzék pénzkidobásnak a csomag megrendelését, a motorra kisebb ellenállású légszűrőt szerelnek, a hétsebességes, a kormányról kézzel is kapcsolható automata váltó pedig átprogramozott elektronikát kap, bár ez is csak arra elég, hogy az autó egy picivel közvetlenebbül reagáljon, a hatás számszerűen nem mutatható ki.

Úgy tudjuk, az új kiegészítő csomag csak az új SL350 és SL500 változatokhoz rendelhető meg, igaz, az autó árához képest viszonylag olcsón: 2975 eurót, azaz átszámítva kb. 750 ezer forintot kérnek érte.