Kémfotókon a Peugeot 308

2007.03.02. 13:33

A képek nem túl jó minőségűek, de a lényeg azért jól látszik: nagy meglepetésre nem számíthatunk. A 307-es utódja főleg elölről lesz összetéveszthető a 207-essel.


Ugyanaz a gonosz vigyor, ugyanazok az unalomig ismert dizájn-trükkök, amelyekkel a 206-os óta minden Peugeot személyautón találkozunk. Annak idején tényleg érdekes volt, de mára alaposan megkopott a varázsa. Apró különbségek persze akadnak: nagyobb, a korábbiaktól eltérően megformált lámpákat láthatunk a 308-ason, és a hűtőrács formája is változott egy keveset, de a karakter a régi. Oldalt már több a változás: a gyenge fotókon is jól látható az agresszíven bedöntött övvonal, amitől az első oldalablakok alsó pereme szinte a sárvédőívek magasságába került,


hátul pedig az eddigieknél is gömbölydedebb farész alapján lehet majd kiszúrni, hogy a Peugeot modelljei közül épp a 308-ast látjuk. A műszaki megoldásokról egyelőre még pletykákat sem hallani, bár a PSA konszern padlólemez-megosztási taktikáját ismerve aligha várható, hogy ezen a téren nagy lesz a különbség testvérmodellekhez, így a C4-eshez, vagy az újabb Picassókhoz képest.

A 308-as várhatóan az idei Frankfurti Autószalonon mutatkozik be szeptember elején, és úgy tudjuk, a típus forgalmazását is el szeretnék kezdeni karácsonyig.