Újabb szabadidőautókat tervez a Lexus?

2007.03.05. 15:56

Állítólag modellpalettája újabb bővítését fontolgatja a Toyota luxusmárkája. Amerikai források szerint két olyan, az angolban leginkább crossoverként emlegetett modell elkészítését fontolgatják, amelyek valahol félúton helyezkednek el egy terepjáró és egy személyautó közt.

A nagyobbik a Mercedes R osztályhoz hasonló hatalmas, hétszemélyes családi utazókocsi volna, amely a pletykák szerint a Lexus GS szedán műszaki alapjaira épülhetne. Ehhez hasonló tanulmányt csaknem négy éve már láthattunk is a Lexustól HPX néven. A másik típussal az RX sorozatnál kisebb prémiumkategóriás szabadidőautók dolgát nehezítené meg a Lexus. A típus a pletykák szerint méreteiben és jellegében leginkább a VW Tiguanhoz állna közel, azaz egy megemelt kompakt modell volna, elsősorban az európai piac igényeinek kielégítésére.

A megvalósításra azonban alighanem a következő évtized elejéig még várnunk kell, hiszen a Lexusnak a következő évekre meglehetősen sűrű a programja. Jön a Lexus IS nyitott, kétajtós változata, több sportos F modellváltozat, és hamarosan elkészül a tízhengeres szupersportkocsi szériaváltozata is.