Bentley Brooklands, az igazi brit túrakupé

2007.03.06. 14:57

A korábban Havana néven emlegetett kétajtós luxusautó pont olyan, amilyennek elképzeltük: elegáns, konzervatív, és óriási.


Galéria - kattintson a képre

A Brooklands lényegében az 1990-es évek közepén gyártott Continental R szellemi utódjának tekinthető. Még a formatervük is hasonló, bár a Brooklands alacsonyabb tetővonalával és nagyobb kerekeivel valahogy fenyegetőbb jelenségnek tűnik. Lényegében motor is ugyanaz: a 6,75 literes, turbófeltöltős V8-as még abból az időből származik, amikor a Rolls-Royce és a Bentley egy céghez tartozott, bár a Volkswagen mérnökeinek munkája nyomán jóval tisztább üzeművé vált. Ráadásul a Brooklandsben már kerek 500 lóerős, a maximális forgatónyomatéka pedig 1050 Nm. Régen csak annyit mondtak volna a Bentley-nél - teljes joggal - hogy több mint elegendő.

A Bentley új kupéja nyilván számos milliomosnak megteszik, de még nekik is várniuk kell bő egy évet, mivel a gyártás csak 2008 első felében kezdődik, viszont nem árt már most lefoglalózni, ha valaki hozzá szeretne jutni, mivel csupán 505 példányt készítenek belőle.