Altea Freetrack: Seat terepre

2007.03.08. 11:57

A spanyolok az Altea XL-ből készítettek szabadidő-autót.


Galéria - kattintson a képre

A Freetrack első pillantásra nem ígér sokat: túlméretezett sárvédő-szélesítéseket, magasított futóművet és kartervédőt utánzó lökhárítóbetétet ma már a Volkswagen csoport legtöbb kompakt modelljéhez kínál a gyártó, de mindez általában az elsőkerék-hajtású alapmodellekre kerül. Ráadásul a Seat tanulmányán még fényezetlen műanyag elemek sincsenek, így még puhányabbnak néz ki, mint a VW CrossGolf vagy a Skoda Octavia Scout. .


Galéria - kattintson a képre

Az autó azonban többre képes, mint a megjelenése, és főképp 19 hüvelykes alufelnijei alapján amit kinéznénk belőle. Haldex rendszerű összkerék-hajtásának és 31 centis a szabad magasságának köszönhetően tényleg használhatónak tűnik könnyebb terepen is, 240 lóerős kétliteres turbómotorjával viszont épített úton lephetné meg az izgága GTI-sofőröket.

Mindez persze csak feltételes módban igaz, hiszen a Freetrack csupán tanulmányautó. Ugyan állítólag még az idén bemutatnak egy hasonló karakterű szériamodellt, de abba várhatóan gyengébb motorok kerülnek, a hasmagassága is jóval kisebb lesz, és még az sem biztos, hogy megtartják a négykerék-hajtást.