Racer néven jön az új Alfa Romeo kisautó

2007.03.09. 14:29

A Fiat egyik igazgatója, Antonio Baravalle erősítette meg a városi Alfa érkezésének hírét, a részleteket azonban még csak pletykákból ismerjük.

A Racer várhatóan 2008-ban mutatkozhat be, a Grande Punto padlólemezére épülő modell valószínűleg többféle turbómotorral is elérhető lesz. Többek között az új 1,4 literes legerősebb, 180 lóerős változatával is, de a pletykákban egy vadonatúj, 1,8 literes, és legalább 230 lóerős négyhengeres benzinmotorról is szó esik. Egyesek azt is tudni vélik, hogy a Racerben gyári alapfelszerelés lesz a nemrég bevezetett Q2 jelzésű önzáró differenciálmű, amely lehetővé teszi, hogy 160-180 lóerőnél nagyobb teljesítményt is biztonságosan, uralhatóan az útra vigyenek a két első keréken keresztül.

A Racerrel az Alfa Romeo várhatóan búcsút int az eddig használt számozási rendszernek is, és szép lassan az összes autójának beszédes nevet ad. A típusszámokat az 1980-as évek eleje óta használják az olasz márka legtöbb típusán, bár egyes típusok - például a GTV vagy a Spider - esetében mindvégig meghagyták a betűkből álló elnevezést. A számok elhagyása valószínűleg az észak-amerikai piacra való visszatérés tervének része, amire alighanem 2010-ben kerül sor.