Lada Kalina GTI: a tajga réme

2007.03.12. 09:43

Ezúttal nem valami ismeretlen tuningcég alakította át az orosz kisautót, a fotókon látható sportos utcai változat a gyári mérnökök munkája.


Galéria - kattintson a képre

A csapott hátú ötajtós Kalinából az unalomig ismert recept alapján próbáltak dinamikusabb jelenséget faragni. Új lökhárítókat terveztek hozzá, a küszöböket is megtoldották, nagy alufelniket és a szokásosnál alacsonyabb profilú gumikat szereltek fel, és a tető végére is felkerült az elmaradhatatlan légterelő. Nem állítjuk, hogy a végeredmény vérforralóan izgalmas, de a semmitmondó alapmodellhez képest így is előrelépésnek tűnik. Belül is megpróbálták az aktuális GTI


Galéria - kattintson a képre

-divathoz igazítani a látványt. Magas peremű üléseket, fémes színű műanyag díszbetéteket és vaskos karimájú sportkormányt láthatunk a képeken. Mindez tudomásunk szerint nem csak üres fennhéjázás. Az autóba állítólag egy 1,6 literes, 125 lóerős motor kerül, így az 1050 kilogrammos ötajtós állítólag 9,5 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-s tempót, és akár 195 km/h-val is haladhat.

Mindez így együtt szépen is hangozhatna, ha a képeken nem találkoznánk lépten-nyomon kisujjnyi illesztési hézagokkal, és a belső tér anyagaiból nem sütne messziről az olcsóság.