Hyundai Concept Genesis: luxusautó Koreából

2007.03.13. 11:34

Az áprilisi New York-i Auto Show-n egy luxusautó-tanulmányt mutat be a koreai gyártó. A Concept Genesisről egyelőre csupán két vázlatot láthatunk, de sokan tudni vélik, hogy az autó a Grandeurnél is nagyobb lesz, és V8-as motor kerül az orrába, amely a hátsó kerekeket hajtja. A rajzok alapján úgy tűnik, a Genesis stílusában leginkább a Lexus modelljeire emlékeztet, és az arányai alapján valóban nem igazán valószínű, hogy elsőkerék-hajtású volna, de sokkal többet valódi fotók, és végleges adatok híján merészség volna feltételezni.


A Hyundai vezetői régóta ígérik, hogy igazi, nemzetközi szinten is versenyképes luxusautót készítenek, de eddig egy irreális formatanulmányon, és a kizárólag Dél-Koreában forgalmazott Equuson kívül mást nem láthattunk tőlük. A Concept Genesis lehet az első olyan tanulmány, amelynek a szériagyártása valós lehetőségnek tűnik, és elég korszerű, hogy felvegye a versenyt a német és japán konkurensekkel.

Ezzel kapcsolatosan felmerül a kérdés, hogy a Hyundai márka presztízse nem lesz-e kevés a Mercedeséhez, a BMW-éhez, vagy akár csak a Lexuséhoz és az Infinitiéhez képest. A koreaiaknak több lehetőségük is van a probléma megoldására. Kiváló típusokkal és több évtizedes munkával prémium márkát faraghatnak a Hyundaiból, vásárolhatnak egy ismert és elismert márkanevet, vagy a japánok példáját követve alkothatnak egy újat is.