Hobbi-versenyautó készül a Honda S2000-ből

2007.03.14. 14:05

A roadster klubversenyekre szánt változatát a New York Auto Show-n állítják ki a japánok. A Honda részéről egyelőre csak annyit árultak el, hogy az újdonság alapos gyári tuningot kap, a részletekről azonban hallgatnak, így egyelőre csak az angolszász szaksajtóban felbukkant pletykákból idézhetünk.

Ezek szerint a Honda mérnökei elsősorban a karosszéria könnyítésével szeretnék dinamikusabbá tenni az S2000-est. A tetőszerkezetet, a hangszigetelés egy részét, a pótkereket, valamint a hi-fi rendszert és a légkondicionálót eltávolítják, a légzsákot extralistára teszik, könnyebbre cserélnek néhány karosszériaelemet, és az öntött alkatrészeket kisebb súlyú, forgácsolt elemekre cserélik a motortérben. Így az eredeti, 1250 kilogrammos tömegből mintegy 100 kilogrammot spórolnak. Emellett erősebbre cserélik a kuplungszerkezetet, hatékonyabb fékrendszert szerelnek be, és áthangolják a futóművet, hogy a versenypályán a motor 240 lóerejét maradéktalanul ki lehessen használni.

Valószínűleg az S2000 klubsport változata lesz a típus egyik utolsó változata, mivel a Honda jövőre várhatóan újabb sportkocsival váltja le idestova nyolc éves roadsterét.