Múltidéző Bose hifirendszer

2007.03.19. 13:32

Galéria - kattintson a képre

Egy jelentősen leegyszerűsített, az 1950-es évek rádióira emlékeztető autós szórakoztató-információs központot mutatott be a Bose Genfben. A Bose Media System jelentősen leegyszerűsíti a funkciók elérését, ami a 320 km/h végsebességű Ferrari 612 Scagliettiben ? ez volt a bemutatóautó ? jelentősen megnöveli a benn ülők túlélési esélyeit.
A Bose Media Systemen két nagy tekerőgomb található a képernyő két oldalán, valamint hat-hat kisebb nyomógomb a képernyő alatt és felett. Ezen kívül csupán négy további, funkcióválasztó gomb található a kezelőfelületen, a Tuner sources hívja elő a rádió hullámsáv-választóját, valamint az európai modellekbe beépített tv-tunert, Media sources felirat alatt válogathatunk a DVD-ről, CD-ről, iPodról vagy a beépített 20 gigabyte-os vincseszterről érkező, sokféle formátumot kezelő zenei források közül, a Communications visz a bluetoothos telefon menüjébe, míg a Navigation a navigációs képernyőt kelti életre.
A 6,5 colos LCD kijelzőt használó rendszer egy jelentős technikai újítással is bír: a gombok felett és alatt infravörös érzékelőket helyeztek el, melyek a kéz közelítésére előhívják azt a menüt, melyet az adott gomb lenyomásával érnénk el. "A rendszerben minden menü ugyanazt a logikát követi, így, ha egy funkciót tudunk kezelni, az összes többit is tudjuk" - nyilatkozta John Pelliccio, a termék fejlesztéséért felelős szakember. Alaphelyzetben a képernyő mindig a navigációs kijelzéseket jeleníti meg. Tekintettel arra, hogy a Bose jó néhány autógyártó beszállítója, elképzelhető, hogy a megoldás hamarosan számos szériagyártású autóban is megjelenik.