Audi TT R8-as köntösben

2007.03.19. 14:04


Galéria - kattintson a képre

Német-belga koprodukcióban született a legújabb Audi TT-átirat, a B&B TT Edition R. A tuninggép ereje Németországból származik, míg az R8-as szupersportkocsit idéző karosszéria a belga Caractere stúdió munkája.
A Caractere által átszabott lökhárítóknak, hűtőrácsnak, oldalsó légbeömlőknek és hátsó szárnynak köszönhetően az Edition R úgy néz ki, mint egy mini R8-as, és 120 000 dolláros árával is a csúcs-Audihoz közelít.
A B&B eközben egy intercoolerrel felszerelt turbófeltöltővel egészítette ki az ingolstadtiak 3,2 literes V6-osát, kicserélték az olajhűtőt, a levegőellátó rendszert, és módosították a motorvezérlést. A beavatkozásnak köszönhetően a motor teljesítménye csaknem duplájára, 500 lóerőre nőtt, nyomatékát pedig 650 Nm-ig sikerült felpumpálni, amitől a TT Edition R 4,2 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s tempót álló helyzetből, végsebessége pedig 320 km/h körül alakul. Ehhez a lendülethez a B&B állítható sportfutóművet és versenyfékeket is kínál, különféle 19 és 20 colos felnikkel.