Az új Fiat 500 számokban

2007.03.22. 10:34

Tegnap még csak az új kisautó fotóit láthattuk , ma viszont már a hivatalos adatokat is megismerhetjük. A nagy meglepetés elmarad: a pletykákban szereplő kéthengeres turbómotornak nyoma sincs.


Galéria - kattintson a képre

Az 500-asba a Pandából már jól ismert Fiat-motorok kerülnek. Az alapváltozat az 1,2 literes, nyolcszelepes benzinmotor kissé átdolgozott, 69 lóerős változatát kapja meg, a csúcsmodellbe pedig a Panda 100 HP száz lóerős, 16 szelepes 1,4 literes négyhengerese kerül. Ezenkívül lesz egy takarékos dízelváltozat is a jól ismert 1,3 literes JTD motor 75 lóerős változatával. Erősebb motorokra persze nincs is igazán szükség, hiszen az 500-as igazán apró. 2,3 méteres tengelytávja és 3,55 méteres hossza megegyezik a Pandáéval, bár1,65 méteres szélessége, 1,49 méteres magassága és gömbölydedebb formaterve még kisebbnek mutatja, mint amekkora valójában. Ezen kívül csak annyit árultak el, hogy a retro-kisautó hatsebességes kézi, vagy ötsebességes automata váltóval lesz megrendelhető, és hogy a kényelme és a felszereltsége a tervezők szándéka szerint jócskán túlmutat a kategória jelenlegi színvonalán.

A Fiat új kiskocsija még az idén megjelenik Nyugat-Európában, de a hazai képviselet szerint Magyarországon csak 2008 elején kezdik a forgalmazását.