Az Unót váltja a Fiat szuperolcsó modellje

2007.03.26. 15:59

Az olaszok a Braziliában Mille néven kínált ősmodell utódjának fejlesztésébe fogtak. Az 1984-ben bemutatott Uno ma messze a Fiat legolcsóbb modellje, igaz, már csak Dél-Amerikában kapható, kizárólag egyliteres, 65 lóerős benzinmotorral.

A leváltását azonban már nem lehet tovább halogatni, ráadásul a Dacia Loganra, és a kínai autógyártók olcsó modelljeire válaszolnia kell valahogy az olasz gyártónak. Az Uno utódját állítólag a jelenlegi Palio tovább egyszerűsített padlólemezére építik, és az a cél, hogy még olcsóbb legyen, mint az elődje. A Mille Brazíliában átszámítva kb. 1,8 millió forintért kapható, az új típus árát azonban 1,3 millió forint körül szeretnék tartani. A Loganhoz hasonlóan azonban a Fiat spórolós modellje is csak azokon a piacokon lehet ennyire olcsó, ahol viszonylag alacsony az új autókra kivetett adó mértéke, és a vásárlók valóban megelégszenek a minimális felszereltséggel.

Egyelőre az sem biztos, hogy az autó Európában egyáltalán kapható lesz, hiszen a Fiat elsősorban Dél-Amerikába, Kínába, Indiába és más, igen alacsony bérszínvonalú országokba szánja a típust.