Mercedes C osztály Brabus tuninggal

2007.03.27. 10:21

A német tuningcég elkészült a legújabb Mercedes modell tuningcsomagjával. A szokásos fekete fényezésen és látványos karosszériaelemeken kívül egy új motort is bemutattak a típushoz.


Galéria - kattintson a képre

A Mercedes V6-os benzinmotorjainak helyére szerelhető hathengeres a nagyobb átmérőjű dugattyúknak és az új főtengelynek köszönhetően kerek 4 literes lett, így 332 lóerő és 420 Nm-es csúcsnyomaték leadására képes. A C osztály ezzel a motorral 5,9 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/h-ra, de ami még lényegesebb a német vásárlóknak, a gyári Mercedesektől eltérően a Brabus autóiban nincs sebességkorlátozó elektronika, így az Autobahnon akár 275 km/h-val is száguldhat az átdolgozott C osztály.

A bemutatóautóba minden, a C osztályhoz megrendelhető alkatrészt beépítettek: 20 hüvelykes felniket, sportfutóművet, küszöb alatti LED-es világítást, hatékonyabb fékrendszert. A vásárlók azonban szabadon választhatnak, hogy mindebből mit szeretnének saját autójukba. Az új hathengeresen kívül a Brabus a kisebb V6-os benzinmotorokhoz is kínál teljesítménynövelő készletet, és az összes turbódízelhez is, a C 200 CDI-től a C320 CDI-ig.