Ilyen lesz az új Subaru Impreza?

2007.03.27. 12:48

Egy amerikai magazin közölt néhány képet a Subaru új modelljéről. Ezek már nem tűnnek rajzoknak, annál is inkább, mivel több nézetből is mutatják az autót. Vagy nagyon ügyes és alaposan megtervezett átverésről van szó, vagy tényleg így fog kinézni az Impreza következő generációja.


Galéria - kattintson a képre

Az autó nemigen hasonlít az elődjére. A szárnyas vaginaként emlegetett, Andreas Zapatinas tervezte hűtőmaszk helyett egyszerű rácsot láthatunk az orrán, amely leginkább talán a Chrysler hűtőmaszkját juttathatja az eszünkbe. A karosszéria is teljesen új konstrukció, elődjétől eltérően csapott hátú és ötajtós. Mi nem találtuk igazán szépnek, de elég karakteres ahhoz, hogy első pillantásra felismerhető legyen, köszönhetően a kis, háromszögletű harmadik oldalablakpár jellegzetes formájának és a szokatlan hátsó lámpáknak. A képeken egy WRX jelzésű kivitel látható, a motorháztetőn nagy légbeömlővel, hátul pedig látványos diffúzorral.

Szerencsére nem kell sokat várnunk, hogy kiderüljön, valóban ilyen lesz-e a Subaru új kompakt modellje. A bemutatót áprilisban tartják New Yorkban, és talán még az idén találkozhatunk az új típussal Európában is, ahol a korábbról ismert benzinmotorok mellett várhatóan az új boxer elrendezésű dízelmotorral is kapható lesz az Impreza.