Kisautó-választást tart a Chevrolet

2007.03.29. 09:58

A Spark ideális utódját szeretné megtalálni a General Motors, ezért állítólag három tanulmányautót állítanak ki a New York-i Auto Show-n.

Ha minden igaz, az amerikai bemutatót követően másutt is kiállítják majd a három kiskocsit, és a közönség reakciói alapján választják ki közülük azt, amely leválthatja a GM-Daewoo legkisebb modelljét. A bonyolult eljárást azért tartják szükségesnek, mert a típust Észak-Amerikában is forgalmazni szeretnék, ahol a valódi kisautók csak az utóbbi egy-két évben kezdtek elterjedni, és nem szeretnék, ha a rosszul megválasztott formaterv miatt bukna meg az új típus.

Műszaki szempontból az összes kiskocsi azonos lesz, ötajtós, négyszemélyes apróságok egyliteres, négyhengeres motorral. A három közül egyelőre a Trax nevű változatról közöltek egy számítógépes modell alapján készített képet. A városi kiskocsi egészen szokatlan karakter: vaskos sárvédőivel, alacsony oldalablakaival és magas orrával egy összezsugorított szabadidőautóra emlékeztet, de a nagy kerek lámpák oldják az összhatást. Így leginkább olyan, mint egy komolyabb terepjáró karikatúrája.

A másik Chevrolet kisautó-változattal várhatóan a következő egy-másfél hét során találkozhatunk.