Suzuki Vitara Bandit: egyedi terepjáró Hollandiából

2007.03.30. 10:12

Az amszterdami AutoRAI egyik legfeltűnőbb kiállítási tárgya ez az átalakított Suzuki Grand Vitara, amelyet a holland Nimag és a helyi Suzuki márkaképviselet közösen készített.


Galéria - kattintson a képre

Az eredeti Grand Vitara karosszériaelemeiből nem hagytak túl sokat, csak a tető, az ajtók és a lámpák árulkodnak arról, hogy melyik típus adta a Bandit műszaki alapjait. A sárvédőket oldalanként vagy 8 centiméterrel szélesítették ki, az első lökhárítót egy egész elképesztő formájú műanyag elemre cserélték, az átalakított futóművel, és az óriási terepgumikkal pedig bő 30 centire növelték az autó hasmagasságát. Az első csörlő és a tetőre szerelt öttagú lámpasor már csak hab a tortán. Belül a parkettás csomagtérpadló, és az integrált Pioneer szórakoztató és navigációs rendszer érdemel említést.

Sajnos soha nem derülhet ki, hogy a Vitara Bandit valójában mire volna képes úttalan utakon, ahová a külseje alapján való, mivel készítői kiállítási tárgynak szánták. Először különböző holland Suzuki-kereskedőknél állítják ki, majd egy helyi autógyűjtemény része lesz.