Kémfotókon az Audi RS5

2007.03.30. 15:06

A BMW lépéskényszerbe hozta az Audit az M3-as bemutatásával, de úgy néz ki, az ingolstadtiak válasza hamarosan elkészül. A képeken ugyanis a nemrég bemutatott A5 kupé sportváltozata, az RS5-ös látható.


Galéria - kattintson a képre

Az autóról ugyan hiányoznak a szokásos álcázó elemek, de csak néhány apróság jelzi, hogy nem a már ismert S5-öst látjuk. A fényszórók alatti nyílások láthatóan minimum kétszer akkorák, mint az alapváltozaton, és a felnik mérete, valamint a gumiabroncsok szokatlanul kis oldalfal-magassága is arra enged következtetni, hogy az S5-ösnél is komolyabb változatot látunk.


Galéria - kattintson a képre

A típushoz kapcsolódó pletykák szerint az RS5-ösbe ugyanaz a hajtáslánc kerül, mint az RS4-esbe, azaz a 4,2 literes V8-as 420 lóerős csúcsváltozata, és Quattro hajtás, amely a nyomaték 60%-át osztja a hátsó kerekekre. A kupé azonban még egy picivel jobb autónak ígérkezik, mint az elődje, mivel az A5-öst eleve úgy tervezték, hogy súlyelosztás javítása érdekében a motorja hátrébb kerüljön az első tengelyvonalhoz képest, mint a többi Audié.

A prototípus állapota alapján arra következtetünk, hogy az RS5 még az idén, de legkésőbb 2008 elején biztosan bemutatkozik, tovább nehezítve a korábbi várakozásokhoz képest amúgy is jelentős késéssel bemutatott BMW M3-as dolgát.