Jön a Kia óriás-pick-upja?

2007.04.12. 14:25

A koreai gyártó állítólag be szeretne szállni az amerikai kisteherautók piacára. Az információ a Kia Motors elnökétől, Cho Nam-hogtól származik, aki nemrég azt mondta, lassan eljön az ideje, hogy cége ezen a piacon is versenyre keljen az amerikai és japán konkurenciával.

Egy ilyen típus kifejlesztése meglehetősen kockázatos vállalkozásnak tűnhet, hiszen a koreaiaknak egyelőre sem megfelelő motorjuk, sem hés alvázuk nincs, amelyre építkezhetnének. Ugyanakkor a kereslet visszaesése ellenére is ez az egyik legnépszerűbb járműkategória Észak-Amerikában, és úgy néz ki, a vásárlók nyitottak az új modellekre. Bő egy évtizede még csak a három detroiti óriás, a GM, a Ford és a Chrysler kínált ilyen típusokat, de mára a Toyota és a Nissan, sőt, a Honda is beszállt a versenybe.

A Kia, és testvérmárkája, a Hyundai olcsó és meggyőző minőségű autóival ma már jelentős szereplővé vált Amerikában, elsősorban a személyautók, a családi egyterűek és a kisebb terepjárók piacán, de pick-upokkal eddig még nem próbálkoztak.