Driftverseny szombaton

2007.04.13. 12:48

A drift művészei április 14-én mérkőznek meg egymással a kecskeméti gokartpályán a hivatalos Magyar Drift Bajnokság első futamán. Lesz minden mi szemnek ingere, móka kacagás, tandem csata, drift taxi és quadozás.


Galéria - kattintson a képre

Az idén a Magyar Drift Szövetség első ízben írta ki a 2007-es Magyar Drift Bajnokságot, amelynek első futama április 14-én szombaton lesz a kecskeméti gokartpályán. Kezdők, haladók és profik egyaránt bizonyíthatják, mire képesek éles versenyhelyzetben, kilinccsel előre. A versenyzők nagy száma miatt ezért pénteken egész napos edzés szolgálja a felkészülést a szombati éles bevetésre. A versenynap délelőttjén a bemelegítő szabadedzést selejtező követi, ahonnan csak a 32 legjobb juthat fel a főtáblára. A nézők természetesen páros driftet (tsuisót) is láthatnak: az idén külön versenyszámként szerepel a Tandem kategória, ahol kizárólag profi licencet szerzett versenyzők indulhatnak. Itt az éles szemű pontozók itt a két versenyző összhangját értékeik, és persze azt, hogy a két autó milyen közel tud maradni egymáshoz.

A szünetek sem lesznek csendesek, ismét lesz Quad bemutató, a drift taxival pedig a nézők szerezhetnek testközeli élményt. Mindezek mellett a kiállítósoron ritka, épített ritka tuningautókat is megcsodálhatnak a látogatók. A részletes program és a többi részlet a rendezvény honlapján olvasható.