Már jövőre bemutatkozhat az Opel Vectra utódja

2007.04.18. 13:23

Állítólag csaknem egy évvel előre hozták az új Opel nagykocsi bemutatóját, miután a jelenleg futó Vectra eladásai mintegy 10%-os visszaesést mutatnak.

Eredetileg úgy volt, hogy a GM Europe középkategóriás autókat fejlesztő csapata a Saab 9 5-ös utódjának fejlesztésére koncentrál először, és csak a svéd márka nagyobbik modelljének leváltása után mutatják be a Vectrát váltó, Insigniaként emlegetett típust, valamikor 2009 folyamán. Most azonban úgy hallani, a GM-nél megfordították a sorrendet, így az Opel jöhet először, és csak utána a nagyobbik Saab. Ennek köszönhetően a Vectra-utód már 2008 elején bemutatkozhat, és a forgalmazás is megindulhat a jövő év végéig. Az új Opel nagykocsi lesz az első típus, amelyet a vadonatúj Epsilon 2 platformra építenek: ez a padlólemez lesz az alapja a következő öt-hat év összes középkategóriás, elsőkerék-hajtású GM újdonságának, ahogy a mai típusok mindegyike az Epsilon platformra épül.

A Vectra utódjáról kevés konkrét információnk van, bár sokan úgy vélik, a nemrég bemutatott GTC tanulmányra hasonlít majd, sokkal inkább, mint az Amerikában forgalmazott Saturn Aurára , amelyet korábban a következő Vectraként emlegettek. Annyi biztos, hogy az Opel szeretné, ha elődeivel szemben izgalmas típusnak tartanák a vásárlók, akár azon az áron is, hogy elveszítik a flottamegrendelők egy részét.