FAB Mercedes CL600: elegánsból brutális

2007.04.18. 14:06

A Mercedes CL harmonikus vonalaihoz eddig senki, még a gyári tuningrészleg, az AMG sem nyúlt hozzá érdemben. Pedig a FAB Design munkája nyomán jól látható, hogy az óriási kupénak a macsó stílus is jól áll, nem csak a kisestélyi.


Galéria - kattintson a képre

A német tuningcég olyan optikai csomagot készített a CL-hez, amelytől a kétajtós bálna már-már versenyautónak néz ki, arasznyi sárvédőszélesítésekkel, hordónyi hátsó kerekekkel, látványos küszöbökkel. Mindezt áradásul úgy, hogy az autó eredeti karaktere csak még erősebb lett. Belül sem végeztek félmunkát a FAB Design szakmberei: a vajszínű bőr kárpitokat világosbarna krokodilmintás betétekkel tették érdekesebbé, a műszerfal és a kormány betétei pedig valódi fának látszanak.


Galéria - kattintson a képre

Már a külsőségek miatt is érdemes volna foglalkozni az autóval, de a tuningmesterek a 600-as két turbós V12-es motorját is alaposan megpiszkálták. Az átalakításoktól az eredetileg 517 lóerős, 5,5 literes szörnyetegből 650 lóerő és 1120 Nm csalogatható elő, így a bőven több mint két tonnás vas 4,2 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-t, és akár 320 km/h-val is száguldhat. A teljesítménynövelés azonban nem volna elég, hogy a CL biztonságos maradjon. Hatékonyabbra kellett cserélni a fékeket, és az eredeti váltó egyes alkatrészeit is meg kellett erősíteni, hogy elbírja a kamionokat idéző forgatónyomatékot.

Egyelőre nem tudjuk, hogy a brutális CL-ért mekkora összeget kérnek el, bár akinek telik a Mercedes óriáskupé csúcsváltozatára, és még tuningolni is szeretné, annak nyilván nem okoz majd gondot a vételár kifizetése sem.