Olvasson Totalcart papíron!

2007.04.18. 15:33

„Mintha a tervezés közben leradíroztak volna mindent, ami akár egyetlen élőlényt is zavarhatott volna.”

Nínó Karotta a Toyota Aurisról

Egy magazin elsődleges célja, hogy a kakálás általa még kellemesebb tevékenység legyen. Ennek a célnak az interneten publikált magazinok – mint például a Totalcar, amit most olvas – kevéssé felelnek meg. Drága és zúgó infrastruktúrát kell a térden egyensúlyozni, meg kell csinálni, hogy legyen wifi a vécében is, szívás az egész, úgy ahogy van. E-papír meg még mindig nincs, csak fecsketermékek szintjén.

Pár éve próbáltunk már segíteni ezen a tarthatatlan állapoton, összegyűjtöttük a legjobb cikkeinket egy könyvbe, ez volt a Best of Totalcar . De a könyv az mégsem magazin. Nem lehet dolgunk végeztével a magazinos stóc tetejére hajítani, kellemetlenül drága, és ami a legfőbb átka egy netes újságból készített könyvnek: nem friss, ami benne van.

„Mások szemében hihetetlen, nekem csak meglepő, de minden működik rajta.”

Kari az Alfa Romeo 164-ről

A probléma mától megoldva. Csináltunk egy papír újságot az Expressz Magyarországgal. Az újság szaklap, használtautót segít választani. Az első szám az alsó-középkategóriás kompakt autókról szól: mit kapunk ma egy új Suzuki áráért? Az újságot Csikós Zsolt szerkesztette, és szinte mindnyájan írtunk bele.

A könyvvel ellentétben minden cikk és fénykép direkt az újságba készült, ezért akkor is van értelme megvásárolni, ha 2003 óta nem hagyott ki Totalcar cikket. Ezeket ugyanis még csak mi olvastuk.

„A Chevrolet nem szúrt kiálló botot a tojásdad harmóniába.”

Rácz Tamás a Chevrolet Lacettiről

De szeretnénk, ha önök is olvasnák őket. Mert jó móka volt elkészíteni. És ne féljenek, egy autóvásárlási tanácsadó magazin is lehet szórakoztató, amellett, hogy informál. Van benne például Corvette, vannak benne kikandikáló Winklerek és Karották, aztán nepperek, álruhás vásárlók, váltóba tömött fűrészpor, és egy külön rovat a saját használt autóinkról.

Az újságot mától lehet kapni, 593 forintba kerül, és negyedévente jelenik meg. Ezt kell keresni: