Indulhat a KTM sportkocsi szériagyártása

2007.04.20. 13:35

Tegnap bejelentették, hogy a 100 darabos előszériát követően is folytatódik az osztrák sportkocsi gyártása.


Galéria - kattintson a képre

A KTM a genfi bemutatókor még csak annyit mondott, hogy fejlesztési partnerük, a Dallara biztosan készít száz X-Bow-t, és annak függvényében döntenek a szériagyártás beindításáról, hogy miként fogadják a típust a vásárlók. Az osztrák motorkerékpár-gyártót is váratlanul érte a típus iránti érdeklődés: a mai napig mintegy 600 megrendelés érkezett, így hamar eldőlt, hogy be kell indítani a gyártást. A döntés állítólag azért váratott magára, mert a KTM stratégái azon vitatkoztak, vállalják-e egy saját autógyár felépítésének költségeit, vagy inkább külső céget bízzanak meg a sportkocsi előállításával. Végül ez utóbbi mellett döntöttek, és a szintén osztrák Magna Steyrt bízták meg, nagyjából évi 1000 X-Bow előállításával.

Az előkészületekhez persze idő kell, így a spártai sportkocsi első példányait 2008 elején vehetik át új tulajdonosaik.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.