Transit SportVan: látványfurgon

2007.04.25. 13:27

Sotétkék, két hosszanti fehér csíkkal, négy keréken, mi az? Nem, ezúttal nem egy Shelby Cobra, hanem a Ford Transit legújabb változata, a SportVan.


Galéria - kattintson a képre

A 18 hüvelykes kerekek, a 235/45-ös gumik és a látványos festés alapján gondolhatnánk, hogy a Ford igazi sportváltozatot készített népszerű áruszállítójából, de pont a lényeg hiányzik. A SportVan lényegében egy egyszerű elsőkerék-hajtású Transit 130 lóerős turbódízel motorral, a szokásos gyári futóművel és fékekkel, a szokásos feladatokra: költöztetésre, zöldségszállításra, dobozhordásra. A különbség annyi, hogy a SportVant munka közben jobban megbámulják. A váltógomb fémesen csillogó betétjétől és a bőrbevonatú kormánykeréktől egy rövid időre talán a sofőr is versenypilótának képzelheti magát, amíg ki nem kell szállni kipakolni a sörösrekeszeket.

Egy versenycsapat szervizkocsijának persze épp ideális volna a SportVan, de egyáltalán nem biztos, hogy épp ilyen célra használják majd azt az 500 példányt, amely a Ford haszonjármű-gyárából a kereskedésekbe kerül.