Lamborghini Gallardo kosaras méretben

2007.05.02. 12:24

Az NBA-sztár, Shaquille O’Neal készíttette magának a képen látható nyújtott sportkocsit, mivel az eredeti méret egyszerűen kicsi volt neki. Nem is csoda, hiszen a Miami Heat 35 éves játékosa finoman szólva kilóg a konfekcióméretből. 216 centis magasságával és 148 kilójával nyilván nem csak az olasz sportkocsikat érzi szűkösnek.

Szerencsére kosárlabda-karrierje jól jövedelmez, így nem okozott gondot átalakíttatni új Gallardóját. A Gaffoglio Family Metalcrafters nevű amerikai cég, amely elsősorban repülőgép-ipari beszállítóként ismert, örömmel vállalta a feladatot. Egy ilyen sportkocsi kibővítése persze nem egyszerű feladat, hiszen nem csak arról kell gondoskodni, hogy nagyobb legyen a belső tér, de közben az autó dinamikus vonalait sem szabad elrontani. A kép tanúsága szerint ezúttal mindkét célt sikerült elérni: a 305 mm-es toldás ellenére a tető ívén és oldalt sem látszik a beavatkozás, csupán a szokásosnál nagyobb tengelytáv és az elképesztő méretű ajtók miatt megváltozott arányok jelzik az átalakítást.

Sajnos azt nem tudjuk, hogy a méretre igazított Gallardo viselkedése hogyan változott meg a toldás miatt – bár sejthető, hogy a fordulóköre így már egy olajtankeréval vetekszik –, de talán nem is lényeges. Shaq valószínűleg inkább Miami utcáin cirkál majd vele, és nem versenypályákon próbálgatja a sportkocsi határait.