600 lóerős Porsche a Rinspeedtől

2007.05.03. 12:36


Galéria - kattintson a képre

A svájci Porsche-specialista a 911 Turbót vette kezelésbe. A gyáriak a modellben rejlő lehetőségeket messze nem használták ki, így a Rinspeed mérnökeinek nem is kellett átalakítaniuk az eredeti 3,6 literes motorblokkot. A nagyobb csúcsteljesítmény elérése érdekében csupán a turbófeltöltőket cserélték nagyobbra, módosították a szívó- és kipufogórendszert, nagyobb töltőlevegő-hűtőket építettek be, és átprogramozták a vezérlőelektronikát.


Galéria - kattintson a képre

A végeredmény 600 lóerő 6700-as percenkénti fordulatszámon, és 800 Nm-es maximális forgatónyomaték 4000-es fordulaton. A 997 Turbo Le Mans 600 névre keresztelt autó így akár 3,3 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-s tempót, 10,9 másodperccel az indulás után pedig már 200-zal száguldhat. Emellett a Rinspeed Porsche a végsebessége alapján is a leggyorsabb gyári Ferrarik és Lamborghinik közvetlen vetélytársa lehet: elvileg elérheti a 343 km/h-t is.

A motor mellett természetesen a gyári 911-es többi alkatrészét is módosították. Az eredeti, változó csillapítású lengéscsillapítókat az egyik legismertebb specialistával, a Bilsteinnel közösen dolgozta át a kis svájci cég. Emellett hatékonyabb fékeket szereltek a gyáriak helyére, az autó 20 hüvelykes felniken és alacsony oldalfalú gumiabroncsokon gurul, és a karosszéria egyes elemeit is kicserélték, részben a motor és a fékrendszer jobb hűtése, részben a nagyobb stabilitás, részben a feltűnőbb megjelenés kedvéért.