Nevet változtat a Porsche

2007.05.04. 14:09

A német sportkocsigyártó szervezeti átalakítását kezdeményezték a cég vezetői, és ezzel együtt a vállalat nevét is megváltoztatják.

A hosszadalmas Dr. Ing. H.c. F. Porsche AG. elnevezés helyett a vállalkozás a Porsche Automobil Holding SE nevet veszi fel, és európai vállalattá alakul. A lépés célja, hogy tiszta helyzetet teremtsenek. Az új holding külön kezelheti a sportkocsikat gyártó Porsche AG-t és a Volkswagent, amelynek 30,9%-os részesedéssel jelenleg a Porsche a legnagyobb részvényese.

A névváltás bejelentésével egy időben a Porsche megtette kötelező vételi ajánlatát a többi Volkswagen részvényesnek, bár ahogy azt sejteni lehetett, az ajánlat irreálisan alacsony, minden részvényért 100,92 eurót kínálnak, ami a pillanatnyi piaci árnál sokkal alacsonyabb. A Porsche ugyanis nem törekszik a Volkswagen részvények 100%-ának felvásárlására – valószínűleg elegendő pénze sem volna rá –, így a vételi ajánlat puszta formalitás, amelyet a hatályos német törvények kényszerítenek a cégre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.