Világszenzáció: egy karakteres Audi

2007.05.10. 12:30


Galéria - kattintson a képre

Rajongói szemmel nézve a 420 lóerős Audi RS4-es igazán megnyerő autó, de ha szigorúan csak a formát vesszük, nem túl vérpezsdítő az Audi rakétalimuzinja. Most azonban egy brazil popart művész, Romero Britto vette ecset alá a szörnyeteget, és a zöldszemű női fejjel dekorált, piros, kék és sárga mintákkal körbepamacsolt végeredmény igencsak látványos lett, akár kerti dísznek is elfogadnánk, persze néha azért vezetnénk is.
Az RS4 Art Cart az Audi rendelte a művésztől, és a múlt héten mutatták be Chicagóban egy nemzetközi modern művészeti kiállításon. Britto koncepciója az alkotásról így szól: Az RS4-ből valami olyat akartam kihozni, ami egyszerre testesít meg dinamizmust, kifinomultságot és élvezetet, de szerettem volna, ha a jövő generáció látásmódját is képviseli, mivel az Audi egy innovatív és vezető márka. Azért ábrázoltam egy női arcot, mert kiválóan összefoglalja ezeket a tulajdonságokat.
A Britto által készített RS4-es csak egy az Audi által megrendelt Art Car sorozatból, az autó hamarosan New Yorkban és Miamiban is látható lesz.