Kiszivárogtak a felújított Saab 93-as fotói

2007.05.11. 10:06

Két kép került nyilvánosságra az átdolgozott típusról, egyelőre egyéb hivatalos információk nélkül.


A fotókon a kombi változat látható elölről, bár a legfontosabb változtatások ezen is jól láthatók, hiszen elsősorban a 9 3-asok orrán módosítottak a gyáriak. Teljesen új az első lökhárító, a hűtőmaszk, kicserélték az első lámpákat, sőt a motorháztetőt is, ez utóbbi még csak nem is ugyanúgy illeszkedik az oldalsó karosszériaelemekhez, mint korábban. Érdekes részletekben nincs hiány. Az új, háromrészes hűtőrács, a felfelé görbülő, arab tőröket idéző lámpák, és a motorháztető jellegzetes, ívelt domborítása félreismerhetetlenné teszi a megújult 9 3-ast.


Az előző orrkialakításhoz képest talán túlzónak is tűnhet a sok vaskos krómozott elem, oda a visszafogott, harmonikus elegancia, de az unalmas jelzőt ezen túl nehéz lesz ráaggatni a kisebbik Saabra, és ez valószínűleg több vásárlót hozhat, mint amennyit eltántorít. A karosszéria többi része viszont változatlannak tűnik: a teherviselő elemeken túl drága lett volna változtatni.

Ha igazak a hírek, műszaki szempontból is változik az autó. Bár hivatalosan még nem erősítették meg, úgy tudjuk, jönnek az összkerékhajtású változatok, köztük az új csúcsmodell, a 2,8 literes turbós V6-os 300 lóerős változatával. A gyári fotók kiszivárgása azt jelzi, hogy a Saab napokon belül hivatalosan is bemutatja a felújított 9 3-ast, így hamarosan az eddig hiányzó részletekről is beszámolhatunk.