Exportra is készül majd a Lada Priora

2007.05.11. 15:03

Állítólag 2008-tól lesz kapható a 110-es utódja Nyugat- és Közép-Európa egyes országaiban.


Galéria - kattintson a képre

A Priorát négy éve mutatták be Moszkvában, de a gyártása csak jövőre kezdődik, pedig nem is teljesen új modellről van szó, csupán a jó öreg 2110-es felújított változatáról. Lényegében az autó orrát, hátsó részét és belsejét tervezték át – ugyanúgy, ahogy a nagy nyugati gyártók a saját modelljeiket, átlagosan három évente – így korszerű típusról aligha beszélhetünk.

Az egyetlen érv, ami a Priora mellett szólhat, hogy olcsóbb lehet, mint a nyugati konkurencia, legalábbis a 2110-es jelenlegi árából kiindulva, amely Magyarországon 2,4 millió forint alatti alapáron kapható. Az persze már más kérdés, hogy a régi alapkonstrukció – a 2110-est lényegében az 1980-as évek végén tervezték – megéri-e az árát a felújítás után, és hogy az új Lada összeszerelési minősége jobb lesz-e, mint az elődeié volt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.