Kiszivárogtak az új Opel Agila képei

2007.05.14. 09:48

A Suzuki és az Opel következő közös modellje hivatalosan csak az ősszel mutatkozik be az idei Frankfurti Autókiállításon. Az első, látszólag gyári eredetű, számítógéppel generált képek azonban már most nyilvánosságra kerültek, lehet, hogy nem is teljesen véletlenül.


Az Agiláról, és testvérmodelljéről, a Suzuki WagonR+ utódjáról eddig gyakorlatilag csak annyit lehetett tudni, hogy hamarosan elkészül, eddig legfeljebb vastag fekete nejlonba bújtatott tesztpéldányok fotóival találkozhattunk, a nagy titoktartás azonban nem feltétlenül jó a gyári marketingeseknek. A képek állítólag az Opel fejlesztőközpontjából való, ahová nemrég beengedtek egy kisebb újságírócsoportot, és ezeket a képeket valahogy sikerült kijuttatni. Érdekes, hogy a többi, később megjelenő típusról nem jelentek meg képek, pedig a nyugati kollégák állítólag még vagy fél tucatnyi újdonság terveit tekinthették meg.


Magáról a kisautóról egyelőre elég keveset tudunk. A pletykák szerint viszonylag tágas lesz az utastere – lehajtott hátsó ülésekkel akár 1100 literes is lehet – és új fejlesztésű benzinmotorok jelennek meg a motorpalettáján. Várhatóan egy 1 literes, 60 lóerős, és egy 1,2 literes, 86 lóerős Suzuki benzinmotort építenek az autókba, a dízelváltozatokba pedig a Fiat 1,3 literes, 75 lóerős négyhengerese kerül. Bár a Suzuki és az Opel változat szerkezetileg azonos lesz, állítólag most nagyobb gondot fordítanak a két modell megkülönböztetésére. A két gyártó formatervezői eltérő orr-részt készíthettek az Agilának és japán testvérének, sőt, talán hátulról sem csak a jelvény alapján dönthetjük majd el, hogy melyik modellt látjuk.

Az őszi bemutató után szűk fél évvel, 2008 elején indulhat az Agila forgalmazása, bár elképzelhető, hogy a Suzuki Magyarországon gyártott kisautója már korábban elérhetővé válik.