La Bala: a szegény ember Lotusa

2007.05.17. 12:40

Steve Graber, egy amerikai autóbolond készíti a képeken látható könnyű és olcsó sportkocsit, amelyet hamarosan készlet formájában kezdenek árusítani.


Galéria - kattintson a képre

A Grabercars La Bala – a név spanyolul annyit tesz, a lövedék – a Toyota MR2-es átalakított, itt-ott csövekkel megerősített vázszerkezetén alapul, de a készítő új karosszériát és jóval spártaibb belső teret készített hozzá, átalakította a futóművet, és a prototípusba erősebb, 170 lóerős turbós motort szerelt. A végeredmény egy 640 kilogramm tömegű középmotoros sportkocsi, amely csupán 4,3 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra. A La Bala ráadásul a készítő szerint akármilyen elsőkerék-hajtású autóból átvett hajtásláncot képes fogadni, így elvben akár sokkal gyorsabb is lehet.

A Grabercars a tervek szerint félkész autókat szállít majd leendő vásárlóinak: a motor, és fényezés nélküli autókért 25 ezer dollárt, azaz átszámítva 4,6 millió forintot kérnek, ami nem is túl sok, ha a hasonló képességű konkurensek árait nézzük, még akkor sem, ha az autó működőképessé tételéhez kell még egy bontott motor-váltó-differenciálmű egység, némi szerelés, és egy ügyes kezű fényező.