Újra felbukkan a Fiat Ritmo

2007.05.17. 13:50

Az új Bravo egyes piacokon rossz emlékű elődjének nevét viseli majd, mivel a Bravo jelzést már más gyártó használja. Ausztáliában a Mazda forgalmazza Bravóként a nálunk B sorozatként ismert pick-upot, ezért az ötödik kontinensen tér vissza elsőként a Ritmo típusjelzés.

A Fiat először 1978 és 1988 között használta a Ritmo jelzést korabeli kompakt családi modelljén , de a típusváltás során gyorsan meg is szabadult tőle. A típus neve gyártásának tíz éve alatt ugyanis egybeforrt a furcsa külsejű, megbízhatatlan és néhány éven belül vöröses porrá rozsdásodó autó fogalmával. Mára persze sokan meg is feledkeztek a típusról, ami nem csoda: az utolsó évjáratokból is csak mutatóba maradt néhány darab.

Úgy néz ki, Ausztráliában nem maradtak ilyen rossz emlékek, így a Bravo helyben forgalmazott változata odaát elviekben akár pozitív érzéseket is kapcsolhat a Ritmo névhez. A Fiat elviekben akár Észak-Amerikában, vagy Nagy-Britanniában is piacra dobhatná az új Fiat Ritmót, mivel ezeken a piacokon az eredeti Ritmo Strada néven lett hírhedt.