Insignia lesz az Opel Vectrából?

2007.05.18. 12:27

Az Opel az idén másodszor is levédette az Insignia nevet Európában, így igen valószínű, hogy így hívják majd legnagyobb modelljük, a Vectra utódját. A GM Europe 2003-ban egy tanulmányautón használta elsőként ezt a típusjelzést, így már akkor védettséget kértek rá, de most a márkanévvel együtt védették le újból, így: Opel Insignia. Ez a fajta alaposság pedig arra utal, hogy komolyabb céljaik vannak a névvel.

Korábban állítólag több más név alkalmazásának lehetősége is felmerült: eredetileg a Saturn hasonló méretű autójához hasonlóan Aurának szerették volna elnevezni a Vectrát felváltó modellt, de Európában ennek a névnek már van gazdája. A Citroën hosszú ideig használta az Aura jelzést bizonyos felszereltségi szintű modelljein, és bár a francia cég talán hajlandó lett volna lemondani a használati jogokról, nyilván jelentős összeget kértek volna cserébe.

A GM Europe vezetősége már tavaly bejelentette, hogy megváltoztatja középkategóriás modelljének típusjelzését. A Vectra utódja nagyobb, kényelmesebb, bőségesebb felszereltségű és persze drágább autó lesz, mint az elődei, és az Opelnél attól tartanak, hogy a régi név akadályozná, hogy a vásárlók rövid időn belül új szerepkörében fogadják el a típust.