Maseratta MXT: könnyed sportkocsi Mexikóból

2007.05.21. 12:26

Az Egyesült Államok déli szomszédja nem épp önálló autóiparáról híres, de néha azért akad egy-egy kézzel gyártott kis sorozatú típus, amelyre érdemes odafigyelni. Most épp egy apró, ipari formatervezéssel foglalkozó cég, a Maseratta Design készített egy könnyű, középmotoros sportkocsi-prototípust.


Galéria - kattintson a képre

Az MXT jelzésű kétüléses természetesen Mexikóban gyártott nagyszériás modellek alkatrészeire épül. A hajtását egy 2,3 literes négyhengeresre bízták, amely kerek 200 lóerős, így az alig egy tonnás karosszériát 7 másodpercen belül gyorsíthatja 100 km/h-ra, és 230 km/h-s sebességet biztosít a számára. Az alumínium vázszerkezet és a látványos műanyag karosszéria persze saját tervezés, de forrásaink szerint még nincsen teljesen készen: a Maseratta Design szakemberei még finomítanak a prototípuson, mielőtt megindul a gyártás.

A kisméretű kupé szériaváltozatát majd csak 2007 decemberében mutatják be, így a végleges adatokra csak ekkor derülhet fény, de annyit már most is tudunk, hogy a MXT-ből 2008 elejétől évente legfeljebb 150 példány készülhet, és egyelőre az export sem szerepel a gyártó tervei között.